Werkwijze

De honden worden in een speciaal hiervoor ingerichte bus (met benches) opgehaald. Alle honden worden natuurlijk aan de riem naar de bus gebracht. Ze dragen de halsbanden van thuis en worden aangelijnd met riemen van de HUS. Als we bij De Hondenspeeltuin zijn aangekomen mogen ze los en kunnen dan naar hartelust rennen, spelen, snuffelen en het ‘roedelgevoel’ ervaren.

De eerste (paar) keer dat uw hond mee gaat blijft deze aan een lange lijn. Met deze lange (10 meter) lijn gaan we eerst oefenen met uw hond. Pas wanneer blijkt dat uw hond ook voldoende naar ons luistert, uw hond zich vertrouwd voelt in de roedel en een plek heeft gevonden in de roedel, mag uw hond los.

Het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk met vaste groepen te wandelen. Zo leren de honden elkaar kennen en hoeft er niet elke keer opnieuw naar een plek in de roedel gezocht te worden. Dit komt zowel de rust van uw hond, als die van de roedel ten goede.

 

 

Na een wandeling van minimaal een uur brengen wij uw hond moe maar voldaan weer terug naar huis. Honden die na de wandeling erg vies zijn geworden kunnen onder de warme douche en worden weer schoon thuis afgeleverd. We zetten vers water neer en geven (eventueel) uw hond eten.

Het gedrag van uw hond houden we goed in de gaten en bij eventuele bijzonderheden wordt altijd meteen contact met u opgenomen. Voorop staat dat uw hond het volledig naar zijn zin heeft in de roedel en elke keer met even veel plezier weer meegaat!